Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

Externe vertrouwenspersoon

Door het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon laat je zien dat je een organisatie van deze tijd bent. Someone is die externe vertrouwenspersoon!

  • Laat zien dat veiligheid en integriteit belangrijk zijn.
  • Voorkom verder leed, verzuim en klachtenprocedures.
Wij zijn de vertrouwenspersoon voor jouw organisatie
Vertrouwenspersoon aanstellen?
Vertrouwenspersoon aanstellen?

Wij zijn de vertrouwenspersoon voor jouw organisatie

Vaak krijgen wij de vraag of organisaties verplicht zijn om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Met een meerderheid van stemmen is op 23 mei 2023 het wetvoorstel aangenomen waarin voor werkgevers met meer dan 10 werknemers het aanstellen van een vertrouwenspersoon verplicht is gesteld. Het wetvoorstel moet nog langs de eerste kamer. Hoewel hier enige tijd overeen kan gaan is nog altijd het streven om de wet per 1 januari 2024 in werking te laten treden.

Wil je voor jouw organisatie een vertrouwenspersoon aanstellen? Kies dan voor een externe vertrouwenspersoon van Someone.

Neem contact op
De voordelen

Waarom kiezen voor een externe vertrouwenspersoon?

Onafhankelijk en objectief

Een externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en objectief. Deze persoon is wel bekend met jouw organisatie, maar is onafhankelijk en kijkt altijd met een open, objectieve blik naar de situatie.

Het werkt drempelverlagend

Bij een externe vertrouwenspersoon kaarten je medewerkers sneller hun problemen aan, luchten ze hun hart. Kies je voor een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf, dan wordt deze drempel veel hoger.

Veel kennis en ervaring

Door een vertrouwenspersoon van buitenaf aan te stellen, weet je dat diegene veel kennis en ervaring heeft op dit gebied. Een externe vertrouwenspersoon gebruikt deze kennis om het probleem te analyseren en advies te geven.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Schakel Someone in!

Besteed aandacht aan arbeidsrisico’s

Door het aanstellen van een vertrouwenspersoon besteed je aandacht aan PSA. PSA staat voor Psychosociale arbeidsbelasting en is al jaren één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Denk aan werkstress en burn-outsignalen. Als werkgever ben je verplicht om je medewerkers te beschermen tegen arbeidsrisico’s zoals PSA.

Overtuigd van de voordelen van een externe vertrouwenspersoon? En wil je Someone graag als vertrouwenspersoon aanstellen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met alles op het gebied van HR!

Neem contact op
Besteed aandacht aan arbeidsrisico’s
Schakel Someone in!