Diensten

Functiehuis opzetten

Mis je op dit moment overzicht en structuur met alle verschillende functies binnen je organisatie? Creëer dan duidelijkheid voor zowel jou als je werknemers door het opstellen van een goed functiehuis.

  • De basis voor een goede HR-organisatie
  • Kies voor flexibiliteit en minder onderhoud met een generiek functiehuis
Het functiehuis: de basis voor een goede HR-organisatie
Someone kijkt met je mee
Someone kijkt met je mee

Het functiehuis: de basis voor een goede HR-organisatie

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe ondernemers een functiehuis moeten opzetten. Hoe richt je een functiehuis in en waarom is het belangrijk om een functiehuis te maken? In een functiehuis leg je vast welke functieprofielen er binnen je organisatie zijn. Vervolgens dient het functiehuis als kapstok voor functiewaardering, personeelsplanning, loopbaanpaden en ontwikkeling binnen je organisatie. Het vormt dus, samen met het salarishuis, de basis voor een goede HR-organisatie.

Wil je een functiehuis laten opzetten dat past bij jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Neem contact op
Een goed functiehuis

Voor wie is het belangrijk?

Werkgever

Een goed functiehuis kan voor jou als werkgever als uitgangpunt dienen voor het ontwikkelen van carrièrepaden, een strategische personeelsplanning en talentmanagement. Ook geeft het duidelijkheid over waar jij als organisatie naartoe wilt groeien.

Werknemer

Voor werknemers geeft een functiehuis duidelijkheid over wat er van hem of haar verwacht wordt en hoe verticale of horizontale mobiliteit bewerkstelligd kan worden. Daarnaast biedt het transparantie over de waardering die hoort bij een bepaalde functie of werkzaamheden.

Werving & Selectie

Het opzetten van een functiehuis vormt ook de basis voor de werving en selectie binnen je organisatie. Door een goed functiehuis en bijpassende functieprofielen weet jij precies wat voor iemand je voor welke functie zoekt.

Referenties

Wat anderen zeggen

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Danny Snijders – CEO
Danny Snijders – CEO Snijders Advocaten

Als je op zoek bent naar een HR Partner voor je organisatie, is Someone een betrouwbare keuze. Wij hebben regelmatig opdrachten waarin we gezamenlijk tot volle tevredenheid bij onze klanten werken. Echt een aanrader dus!

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Kies voor flexibiliteit met een generiek functiehuis

Wij van Someone adviseren vaak om te kiezen voor het opzetten van een generiek functiehuis. In een generiek functiehuis beschrijven we de verschillende functies binnen de organisatie op een algemene manier en dus niet gedetailleerd. Het grote voordeel van een generiek functiehuis voor jou als werkgever is dat het én tijd bespaart én flexibiliteit biedt. Het geeft werknemers daarnaast de ruimte om zelf invulling te geven aan de functie.

Ben je benieuwd naar de voordelen van een generiek functiehuis voor jouw organisatie? Of ben je overtuigd en wil je door Someone een functiehuis laten opzetten?

Neem contact op
Kies voor flexibiliteit met een generiek functiehuis
Nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

20 april 2023
Het functiehuis: een voorbeeld uit de praktijk

Het functiehuis: een voorbeeld uit de praktijk

Het functiehuis is de kapstok voor functiewaardering, personeelsplanning, loopbaanpaden en ontwikkeling. Vaak krijgen wij van...

20 april 2023
Het functiehuis: een voorbeeld uit de praktijk

Het functiehuis: een voorbeeld uit de praktijk

Het functiehuis is de kapstok voor functiewaardering, personeelsplanning, loopbaanpaden en ontwikkeling. Vaak krijgen wij van...