Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

Functieprofielen opstellen

Functieprofielen vormen een waardevol onderdeel van je HR-beleid. Waarom? Omdat functieprofielen je helpen met het aantrekken van de juiste medewerkers én je meer inzicht geven in de organisatiestructuur van je bedrijf.

Functieprofielen laten opstellen?
Someone helpt je!
Someone helpt je!

Functieprofielen laten opstellen?

Functieprofielen zijn belangrijk vanaf de werving van een nieuwe medewerker tot en met de laatste dag van het dienstverband. Functieprofielen geven duidelijkheid over een functie, want hierin leg je taken, verantwoordelijkheden en benodigde competenties van een functie vast. Goed opgestelde functieprofielen vormen het vertrekpunt voor het waarderen van functies, loopbaanontwikkeling en voor werving en selectie.

De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met je functieprofielen. Wil je een professional jouw functieprofielen laten opstellen? Wij van Someone helpen je graag.

Neem contact op

Waarom zijn functieprofielen zo belangrijk?

Nieuwe medewerkers aantrekken

Aan de hand van een zorgvuldig opgesteld functieprofiel stel je een vacaturetekst op. Dankzij een functieprofiel weet jij als werkgever exact wat je in een nieuwe medewerker zoekt. En de nieuwe medewerker weet ook meteen wat er wordt verwacht.

Bestaande medewerkers behouden

Om je personeel te behouden, is het goed om je functieprofielen te delen. Op deze manier creëer je duidelijkheid over wat iedereen doet en schets je ook een loopbaanperspectief. Koppel ze aan een salarishuis en medewerkers zien meteen wat ze gaan verdienen als ze doorgroeien.

Inzicht in de organisatiestructuur

En functieprofielen zijn op strategisch niveau waardevol. Wat zijn alle taken binnen de organisatie en wie doet wat? Door het werk slim te verdelen, krijg je een hogere arbeidsproductiviteit. Je krijgt dus inzicht in je organisatiestructuur van je bedrijf.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Een must voor iedere organisatie

Het opstellen van goede functieprofielen is een must voor iedere organisatie. Is er een CAO van toepassing? Dan stelt deze eisen aan de methode en opzet van het profiel. Wij van Someone weten als geen ander hoe we functieprofielen moeten opstellen. Met veel energie, plezier en expertise gaan we samen met jou aan de slag.

Maar ook wanneer je op zoek bent naar vaste of tijdelijke ondersteuning op HR-gebied zijn wij jouw partner.

Neem contact op
Een must voor iedere organisatie