Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

HR-beleid

Personeel is het hart van jouw organisatie. Goed werkgeverschap betekent een professioneel HR-beleid, goede arbeidsomstandigheden, -voorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers.

  • Van operationeel niveau tot HR-beleidsplan
  • Onze HR-scan laat zien hoe jouw organisatie ervoor staat
Strategisch HR-beleid laten opzetten?
Someone helpt je
Someone helpt je

Strategisch HR-beleid laten opzetten?

Het HR-beleid, ook wel personeelsbeleid genoemd, is een onderdeel van het organisatiebeleid. Een onderdeel dat direct betrekking heeft op je personeel. Wanneer je als organisatie groter en complexer wordt, kan en mag een HR-beleidsplan niet meer ontbreken. Een strategisch HR-beleid is dus eigenlijk de overkoepelende HR-paraplu waaruit het arbeidsvoorwaardenbeleid vloeit.

Wij kunnen op basis van de uitkomsten van de HR-scan de quick wins oppakken en ook werken aan jouw HR-beleid. Tenslotte moeten de operationele werkzaamheden aansluiten bij het HR-beleid. Kleine hands-on projecten, zoals het opstellen van een functiehuis en functieprofielen, pakken we op en laten we aansluiten bij het bestaande HR-beleid.

Neem contact op
HR-beleidsplan

Aan de slag met de HR-uitdagingen van morgen

Bij het opzetten van een HR-beleidsplan moet je rekening houden met de HR-uitdagingen van morgen. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw organisatie? Is er sprake van explosieve groei? Gaan er bijvoorbeeld mensen met pensioen? Of is er krapte op de arbeidsmarkt? Dan is het van belang om met je HR-beleid rekening te houden met het behouden en aantrekken van medewerkers. Kortom het opzetten van een strategische personeelsplanning.

Maar ook zaken als het salarishuis, arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, privacy, werkgeluk en het hanteren van een thuiswerkbeleid zijn onderdeel van het HR-beleid en arbeidsvoorwaardenbeleid

Wil je een ervaren en betrouwbare partner die met je meekijkt met het HR-beleid of helpt met het opzetten van je HR-beleidsplan? Neem dan contact op met Someone. Wij nemen alles op HR-gebied graag voor je uit handen en zorgen voor rust in je hoofd. Zo kan jij je concentreren op datgene waar jij goed in bent: ondernemen.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Wij starten met de HR-scan

Strategisch HR-beleid

Wij starten (bijna) altijd met de HR-scan. Onze HR-scan is een foto van jouw organisatie: hoe sta je ervoor, welke risico’s loop je en welke quick wins zijn er? Hierna gaan we direct aan de slag met de kleine zaken, leren we jouw organisatie kennen en gaan we ook van start met het strategisch HR-beleid. Want als je als organisatie nog geen idee hebt van je HR-beleid kun je ook niet de juiste stappen ondernemen om concreet aan de slag te gaan.

Hulp nodig bij het HR-beleidsplan of interesse in onze HR-scan? Neem dan contact met ons op of vraag direct de HR-scan aan.

Vraag HR-scan aan
Strategisch HR-beleid
Wij starten met de HR-scan
Nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

20 april 2023
Waarom zou ik eigenlijk een HR-beleid maken?

Waarom zou ik eigenlijk een HR-beleid maken?

Om een organisatie succesvol te maken en te houden, heb je goede mensen nodig. Een...

20 april 2023
Waarom zou ik eigenlijk een HR-beleid maken?

Waarom zou ik eigenlijk een HR-beleid maken?

Om een organisatie succesvol te maken en te houden, heb je goede mensen nodig. Een...