Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

HR-cyclus

Geef je werknemers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een manier die bij henzelf en bij jouw bedrijfsstrategie past.

  • De medewerker staat altijd centraal.
  • Het van een traditionele HR-cyclus updaten tot een meer moderne vorm ontwikkelen
Human Resource cyclus – HR-cyclus inrichten
Someone weet hoe!
Someone weet hoe!

Human Resource cyclus – HR-cyclus inrichten

De Human Resource cyclus (HR-cyclus) is een jaarlijks terugkerend, operationeel onderdeel van het HR-beleid. Een goede HR-cyclus is wel van strategische waarde. Het zorgt ervoor dat je als werkgever op een structurele manier betrokken bent bij je werknemers. Van het eerste sollicitatiegesprek, de onboarding en het planningsgesprek tot het voortgangsgesprek, het beoordelingsgesprek en eventuele einde van een dienstverband.

Maar hoe richt je zo een HR-cyclus op de juiste manier in? En hoe zorg je ervoor dat de HR-cyclus binnen jouw organisatie past? Of de voorkeur nu uitgaat naar een traditionele of moderne HRM-cyclus. Wij van Someone weten hoe!

Neem contact op
De HR-cyclus herhaalt zich elk jaar

Doelen en ontwikkeling & ambities en prestaties

Het planningsgesprek

Het planningsgesprek is het eerste gesprek van het jaar en dus ook het eerste gesprek van de Human Resource cyclus. In dit gesprek leg je samen met je medewerker vast welke doelen gehaald moeten worden en wat daarvoor nodig is.  Een logische stap is het jaarplan van de totale organisatie doorvertalen naar een afdelingsjaarplan en uiteindelijk naar een individueel jaarplan van een medewerker, waarbij natuurlijk de medewerker zelf ook input geeft.

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek vindt halverwege het jaar plaats. In dit gesprek bespreek jij als werkgever samen met je medewerker hoe alles verloopt, wat er beter kan en wat je medewerker daarvoor nodig heeft. Ook hierin kun je de medewerker “the lead” geven en een goed gesprek voeren. Dit kan ook altijd tussentijds op initiatief van je medewerker of van jou.

Het beoordelingsgesprek

Het beoordelingsgesprek vindt aan het einde van het jaar plaats. In dit gesprek bespreek je samen met de medewerker de prestaties van het afgelopen jaar. Je geeft je medewerker een beoordeling en een eventuele beloning. Omdat er tussentijds al regelmatig gesprekken zijn gevoerd, kan de beoordeling geen verrassing zijn voor de medewerker en ook niet voor jou als leidinggevende.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Wij weten wat bij jouw organisatie past

Traditionele vs. moderne Human Resource cyclus

Ben jij op zoek naar een minder traditionele HR-cyclus? Hecht je veel meer waarde aan ambities en behoeften van werknemers, waarbij je medewerkers ‘in the lead zijn’? En hoe je hieraan als werkgever tegemoet kunt komen? Dan past een moderne HR-cyclus beter bij jouw organisatie.

Merk jij dat je huidige HR-cyclus niet langer voldoet? En wil je deze graag vernieuwen? Of heb je überhaupt nog nooit nagedacht over een Human Resource cyclus? Neem dan contact met ons op. Wij van Someone kijken met je mee.

Neem contact op
Traditionele vs. moderne Human Resource cyclus
Wij weten wat bij jouw organisatie past