Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

Ontslag & reorganisatie

Een reorganisatie gaat vaak gepaard met ontslag. En daarvan krijg je als werkgever negatieve energie. Wij van Someone nemen de reorganisatie graag voor je uit handen. Zowel op strategisch als op operationeel niveau.

  • Een slecht voorbereide reorganisatie heeft veel nadelige gevolgen
  • Snijd je niet in de vingers met torenhoge kosten
Een reorganisatie betekent verandering
Wij nemen het uit handen
Wij nemen het uit handen

Een reorganisatie betekent verandering

Verandering voor het bedrijf, voor de werkgever en voor de werknemers. Het is dus voor iedereen belangrijk dat een reorganisatie, en eventueel bijbehorend ontslag, goed verloopt. Een slecht voorbereide reorganisatie kan namelijk veel nadelige gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan kosten die hoger uitvallen. Reorganisatie is echt een vak apart. Een vak dat wij van Someone als geen ander beheersen.

Someone helpt je graag bij het maken van een reorganisatieplan. En ja, iemand inschakelen kost wel wat, maar dan weet je in ieder geval zeker dat de reorganisatie goed verloopt én dat het jou geen negatieve energie kost.

Neem contact op

De drie fasen van het reorganisatieproces

Voorbereiding en aankondiging van het besluit

Tijdens de voorbereiding dient er een reorganisatieplan te worden opgesteld. Uit dit plan blijkt waarom een reorganisatie noodzakelijk is. Daarnaast is het slim om in deze fase een draaiboek en communicatieplan op te stellen waarin de aankondiging van het besluit wordt opgenomen.

Overleg met OR en vakbonden

Het besluit tot een reorganisatie kan niet genomen worden voordat de OR de gelegenheid heeft gehad om daar advies over uit te brengen. Soms ben je het juridisch ook verplicht om te overleggen met vakbonden. Wij adviseren je graag over de juiste aanpak in jouw situatie.

Implementatie in de onderneming

De implementatiefase bestaat aan de ene kant uit de invoering van de nieuwe organisatiestructuur en aan de andere kant uit het voeren van ontslagprocedures. Reorganisatie gaat namelijk vaak gepaard met ontslag. En hoe vervelend ook, dit moet gebeuren.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Wij zijn er voor jou!

Reorganisatie en ontslag op een nette manier

Of je nu de volledige reorganisatie uit handen wilt geven aan een professional, advies nodig hebt bij het maken van een vaststellingsovereenkomst of hulp zoekt bij dossieropbouw of het maken van een reorganisatie stappenplan: Someone neemt het op een nette manier van je over.

Wij zorgen ervoor dat jullie, wanneer er sprake is van reorganisatie en ontslag, op een goede manier uit elkaar gaan en dat alles op de juiste manier bij het UWV wordt geregeld en aangevraagd. Want werken met mensen is fantastisch, maar zeker bij een reorganisatie een echte uitdaging.

Neem contact op
Reorganisatie en ontslag op een nette manier
Wij zijn er voor jou!