Alle Schouten & Nelissen websites
Diensten

Verzuimbegeleiding

Wist je dat zowel een zieke werknemer als jij als werkgever een aantal verplichtingen heeft bij verzuim? En dat deze al beginnen in de eerste week van ziekmelding? Verzuim advies nodig? Someone staat je bij.

  • Wij nemen lopende verzuimcases over
  • We zetten samen met jou een verzuimbeleid op
Casemanagement bij verzuim
Someone helpt je!
Someone helpt je!

Casemanagement bij verzuim

Ziek zijn is voor niemand prettig. Niet voor de werknemer en niet voor jou als werkgever. Aan de ene kant leef je als werkgever mee met de zieke werknemer, maar aan de andere kant leidt je financieel een groot verlies. En dat is lastig. De oplossing? Het inschakelen van een neutrale HR-professional. Een professional die jouw zieke werknemer een luisterend oor biedt en die je begeleidt in het bewandelen van de wettelijk bepaalde paden.

Op zoek naar hulp bij lastige verzuimdossiers? Verzuim advies nodig over de Wet Verbetering Poortwachter? Someone is de specialist in casemanagement bij verzuim.

Neem contact op

Verzuimbegeleiding: laat je bijstaan door deskundigen

Qua verzuimbegeleiding kun je een gedeelte zelf doen, maar er zijn ook taken die je moet laten doen door de arbodienst. Als het gaat om het voeren van gesprekken of het maken van een plan om terug te keren op de werkvloer, kun je dit als werkgever prima zelf oppakken. Maar wanneer het wat langer gaat duren, wanneer er allerlei wettelijke verplichtingen bij komen kijken, is het aan te raden om een casemanager verzuim in te schakelen.

Someone is gespecialiseerd in casemanagement bij verzuim. Wij nemen namens jou de regie bij verzuimbegeleiding en het bijbehorende proces.

De arbodienst ondersteunt werkgevers en werknemers bij het opstellen en uitvoeren van een verzuimbeleid en de arbeidsomstandigheden. De arbodienst neemt taken van jou als werkgever over op het gebied van re-integratie en verzuim.

Verzuimbegeleiding is de manier waarop jij als werkgever omgaat met medewerkers die uitvallen. Als werkgever ben en blijf je namelijk verantwoordelijk om je werknemers te helpen bij verzuim en re-integratie. Maar wij begrijpen dat het lastig is om op een goede manier om te gaan met zieke werknemers. Wij geven je graag advies over verzuim en een eventueel op te zetten verzuimbeleid.

Referenties

Wat anderen zeggen

Coen Verberk – Directeur
Coen Verberk – Directeur More Optimal

Sinds kort werkt More Optimal tot volle tevredenheid samen met Someone. Ze geven HR advies en denken mee met de ondernemer vanuit een visie die bij de organisatie past. Ze zijn in staat om daarbij de essentie van zaken goed naar boven te halen en uiteindelijk ook praktisch uit te voeren. Wij zijn enorm blij met de ondersteuning die wij vanuit Someone krijgen.

Joep Eijkens – CEO
Joep Eijkens – CEO BCS HR Software

De afgelopen jaren waren er verschillende organisatorische veranderingen binnen BCS. Er ontstond hierdoor behoefte om de HR-afdeling verder op te zetten en om HR-projecten op de rails te krijgen en te houden. Aangezien we hier op dat moment zelf geen menskracht voor hadden, hebben we Someone gevraagd om ons hierbij te helpen. Someone heeft HR-adviseur Mariëtte Schram bij BCS HR Software ingezet en dit beviel heel goed. Alle HR-gerelateerde zaken kwamen op haar bordje te liggen en zij nam de juiste expertise en skills mee om ons hierbij te ondersteunen.

Ik kan Someone zeker aanbevelen. Als extern HR-partner begrepen zij goed waar wij naar op zoek waren en konden zij ons snel voorzien van de juiste HR-adviseur.

Pieter van der Wal
Pieter van der Wal Van der Wal Makelaars o.g. Zaltbommel

Ook als kleinere organisatie hebben wij behoefte aan een sparringpartner op HR-vlak en hierin hebben wij Someone gevonden. Ze geven ons, al meer dan 50 jaar bestaande, makelaarskantoor praktisch, actueel en helder HR advies. Someone ontzorgt ons hier volledig in zodat wij ons helemaal op ons eigen vak kunnen storten!

Verzuimbegeleiding & de Wet verbetering poortwachter

De Wet verbetering poortwachter gaat de strijd aan met langdurig verzuim door ziekte. Het is de bedoeling dat werkgever en werknemer zich samen inspannen, met de arbodienst of de bedrijfsarts, om de zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Het is belangrijk om concrete afspraken te maken. Wat doet de werknemer om weer aan het werk te gaan? En wat doe jij als werkgever om hem weer aan het werk te helpen? Someone kan ondersteunen bij het voeren van de gesprekken en bij de uitvoering.

Wil je weten wat van jou als werkgever wordt verwacht hoe om te gaan met zieke werknemers? Op zoek naar verzuim advies over de Wet verbetering poortwachter? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Verzuimbegeleiding & de Wet verbetering poortwachter
Veelgestelde vragen

Heb je vragen?

Wanneer een werknemer zich ziekmeldt, moet er van alles geregeld worden. Niet alleen op het werk, maar ook op het gebied van verzuimbegeleiding. De begeleiding bij verzuim moet voldoen aan de Wet verbetering poortwachter, de AVG en andere wet- en regelgeving. Veel gespecialiseerde processen waar kennis en kunde voor nodig is. En dit alles is het antwoord op de vraag ‘Wat is casemanagement?’.

Lees meer

Een casemanager verzuim is de persoon, vaak de leidinggevende, die het verzuim- en re-integratieproces van een zieke werknemer begeleidt. Deze casemanager verzuim krijgt de verantwoordelijkheid over de uitvoering van het plan van aanpak. In dit plan staat beschreven welke acties de werkgever en de werknemer met elkaar hebben afgesproken om de betreffende werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Lees meer