Alle Schouten & Nelissen websites
Veelgestelde vragen

Heb je vragen?

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over alles op het gebied van HR en Werving & Selectie.

Een casemanager verzuim is de persoon, vaak de leidinggevende, die het verzuim- en re-integratieproces van een zieke werknemer begeleidt. Deze casemanager verzuim krijgt de verantwoordelijkheid over de uitvoering van het plan van aanpak. In dit plan staat beschreven welke acties de werkgever en de werknemer met elkaar hebben afgesproken om de betreffende werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Lees meer

Over het algemeen geldt dat de arbeidsvoorwaarden bij een overname gelijk blijven. De medewerkers mogen er in principe nooit op achteruit gaan. Maar aangezien het bedrijf dat de overname doet vaak ook al arbeidsvoorwaarden heeft, is het van belang om deze arbeidsvoorwaarden na een overname samen te voegen. Dit kan door te integreren of te harmoniseren.

Lees meer

Ja, het is mogelijk om de arbeidsvoorwaarden gedurende de looptijd te wijzigen, maar het is niet eenvoudig. In principe kan dit alleen met instemming van de werknemer, maar in een aantal uitzonderingsgevallen is eenzijdig wijzigen ook mogelijk.

Lees meer

Bij Someone geven we geen HR-advies online. Tuurlijk, je mag ons altijd online benaderen met een vraag waardoor we met elkaar in gesprek komen. Maar ervaring leert dat de gestelde vraag vaak niet de echte vraag is. Vandaar dat wij geen HR-advies online geven, maar waarde hechten aan persoonlijk contact.

Lees meer

Wanneer een werknemer zich ziekmeldt, moet er van alles geregeld worden. Niet alleen op het werk, maar ook op het gebied van verzuimbegeleiding. De begeleiding bij verzuim moet voldoen aan de Wet verbetering poortwachter, de AVG en andere wet- en regelgeving. Veel gespecialiseerde processen waar kennis en kunde voor nodig is. En dit alles is het antwoord op de vraag ‘Wat is casemanagement?’.

Lees meer