Technische Applicatie Consultant - Schouten & Nelissen

Schouten & Nelissen is een succesvol internationaal bedrijf in het ontwikkelen en opleiden van mensen, teams en organisaties, om zo relevant en in beweging te blijven. Schouten & Nelissen is toonaangevend op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Er wordt gewerkt met verschillende gespecialiseerde labels: Relevance, Schouten & Nelissen University of Applied Sciences, Realise, Competence, New Heroes, Thema, Archipel en Someone. Samen met onze klanten zorgen onze medewerkers ervoor dat mensen het verschil kunnen maken voor hun organisatie.

 

Zaltbommel, Nederland 32-40 uur HBO

Voor onze afdeling Business Applications zoeken we een enthousiaste  Technische Applicatie Consultant! 

 

Wat doet de afdeling Business Applications?
De afdeling is de schakel tussen de business en IT. Businesswensen worden vertaald naar IT-oplossingen.

Het team verzorgt het operationeel en functioneel beheer van verschillende bedrijfskritische applicaties, voert optimalisaties door en beheert de productstamdata en leertrajecten op de eigen leeromgeving.

Het IT-landschap bestaat uit Microsoft Dynamics NAV, het ERP systeem dat de primaire processen faciliteert. Daarnaast zijn er verschillende eigen ontwikkelde maatwerk applicaties waaronder het leerplatform waar jaarlijks duizenden deelnemers van onze trainingen hun blended leerinterventies volgen, een centrale producten database voor het aanleveren van (commerciële) productinformatie voor de website en klantportalen. Daarnaast zijn er verschillende randapplicaties en interfaces die de hoofdprocessen ondersteunen.

Het technisch beheer van de applicaties is bij externe leveranciers ondergebracht, voor optimalisaties werken we via SCRUM. Waar nodig zijn externe ontwikkelaars onderdeel van het SCRUM team.

 

Wat ga je doen?
Je ontwikkelt je tot specialist van het beheer van onze producten op de diverse applicaties, daaronder vallen ook klantportalen waar ons aanbod via exports aan klanten geleverd wordt. De Business Units weten jou te vinden wanneer men voor hun nieuwe Business initiatieven de beste technologische ondersteuning zoekt. Daarnaast stem je regelmatig af met je collega beheerders van klanten.

Bij implementaties van nieuwe producten overzie jij het gehele proces en bewaak jij dat de implementatie succesvol verloopt

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het functionele beheer van een aantal applicaties. Je analyseert incidenten, lost problemen zelfstandig op, bereid wijzigingen / optimalisaties voor in samenwerking met key-users en stemt deze af met de externe ontwikkelaars. Voor verbeterprojecten ben je onderdeel van het SCRUM team, je beschrijft de stories, bereid test scripts voor, bewaakt de overall procesflow, test de opgeleverde stories en draagt de oplossing over aan de key-users voor acceptatietest.

 

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden binnen deze functie?

  • Verantwoordelijk voor een soepel product implementatie proces op alle relevante applicaties; je beheert de flow en bewaakt bij wijzigingen dat systeemprocessen continu doorlopen
  • Het afstemmen met klanten en accountmanagement voor vragen en aanpassingen in de export specificaties (XML/XSD) van de productleveringen voor klantportalen
  • Je ondersteunt wanneer nodig operationeel beheer, door – gedeeltelijk via een import – controleren en aanmaken van product data op diverse applicaties ERP, Learning Management Systems en Commerciële Producten Databases
  • Verantwoordelijk voor het functioneel beheer van diverse applicaties
  • Analyseren en oplossen van gebruikersvragen en interface-issues
  • Periodiek afstemmen met externe beheerpartijen over incidenten, het testen van oplossingen
  • Het beoordelen en initiëren van verbetervoorstellen “User Stories”, het uitwerken van een functionele oplossingsrichting, bespreekt deze met ontwikkelaars, test oplevering en draagt deze over naar de keyusers / organisatie
  • Sparring partner voor de Business Units m.b.t. nieuwe Business initiatieven
  • Je participeert in of bent projectmanager van projecten

 

Wie zoeken wij?
Je bent zelfstandig, commercieel, accuraat en analytisch sterk en een kei in het bedenken, uitwerken, en inregelen van slimme én toegankelijke oplossingen. Je bent hands-on, een doorzetter en werkt graag samen. Je houdt overzicht en kan goed prioriteiten bepalen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden met stakeholders op alle niveaus in de organisatie, je bent enthousiast en krijgt mensen met je mee. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op professioneel niveau. Je begrijpt XML/XSD en hebt uitstekende kennis van Excel. Je hebt affiniteit met IT systemen en ervaring met SCRUM. Ervaring met Microsoft Dynamics Navision en/of een Learning Management System is een pré.

Je hebt een opleiding op HBO/WO niveau, bijv. Bedrijfskunde, Business Information Management, of vergelijkbaar en hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

 

Wat bieden wij?
We bieden een leuke en uitdagende functie binnen een team dat ondersteuning, klantgerichtheid en het samen realiseren van doelen hoog in het vaandel heeft staan. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en nieuwe ideeën. We werken in een open ruimte wat de communicatie en het samenwerken versterkt, naast het plezier dat we in het werk met elkaar hebben. Daarnaast bieden wij een passend salaris en prima persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. De omvang van het dienstverband betreft minimaal 32 uur.

 

Enthousiast?

Krijg jij energie van de vacature en kun jij je helemaal vinden in de functie van Technische Applicatie Consultant? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer door jouw motivatie en CV te uploaden via de solliciteer-button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Vanessa Groot 06 518 30 495 of Karin van den Heuvel 06 25050361, recruiters van Someone.

 

 

Geinteresseerd?

Stuur ons je motivatiebrief en je CV. We kunnen ons voorstellen dat je graag de ins en outs van deze vacature zou willen weten.