Jouw HR-zaken professioneel geregeld

We are Someone


Je hebt een kleine of middelgrote organisatie en je weet dat je personeel belangrijk is. Je doet er dan ook alles aan om iedereen optimaal te laten presteren. Maar als werkgever sta je soms voor ingewikkelde HR-vraagstukken als juridische vraagstukken, arbeidsverzuim, talentontwikkeling en meer. Someone helpt je hiermee.

Wij ontzorgen, ondersteunen en adviseren. Op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Wij zijn Someone, jouw HR-Business Partner.


Van sparringpartner tot extra paar handen

 Werken met mensen is fantastisch, maar soms ook een echte uitdaging. Met een goede HR-aanpak voorkom je stress en onrust binnen je organisatie. Someone is jouw HR-expert. We helpen je met het hele HR-spectrum zodat hoofdpijn over jouw personeelsbeleid verleden tijd is.

Met veel energie, plezier en expertise adviseren we je hoe jouw HR-beleid kan bijdragen aan je bedrijfsdoelen. We vinden die perfecte aanwinst voor je, weten welke trainingen je medewerkers motiveren, nemen je administratie uit handen of zorgen dat je de juiste wegen bewandelt als een werknemer toch niet bij jouw organisatie past.

Someone is jouw one-stop shop voor alles wat met HR te maken heeft: Wij bieden HR-advies, ondersteuning en oplossingen om talent aan te trekken én vast te houden, ziekteverzuim te verlagen en de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten. We zijn je sparringpartner, vraagbaak én extra paar handen.

Waarom ondersteuning bij jouw HR-aanpak?

Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Dat is niet zomaar een mening, het ís zo. Het is een cliché, maar het zijn echt jouw mensen die het verschil maken voor je organisatie. Je medewerkers zijn degenen die net dat stapje harder lopen als het nodig is, je bedrijf uitdragen en het dagelijkse werk doen. En dat gaat beter en efficiënter als ze gezond en gelukkig zijn op hun werk. Investeer in je medewerkers zodat jij rendement behaalt op je allerbelangrijkste kapitaal: je personeel.

Deze feiten en cijfers zeggen het allemaal:

  • Bij organisaties met een hoge medewerkerstevredenheid is het rendement maar liefst 2,5 keer hoger dan bij organisaties met een lagere medewerkerstevredenheid.
  • Van de nieuwkomers vertrekt gemiddeld 40% binnen het eerste jaar. Dit kost al snel € 7300 per nieuwkomer.
  • Medewerkers die betrokken en bevlogen zijn verkopen 10% meer.
  • Een onboarding-programma verhoogt de productiviteit van nieuwkomers tot wel 40%.
  • Slechts 9% van de vertrekkende medewerkers doet dat vanwege het salaris.
  • Loonkosten maken 40 tot wel 60% van de totale kosten uit van een bedrijf.

 Bron: CBS

Waarom Someone? Persoonlijk en Doelgericht

Persoonlijk

Bij Someone geloven we in het opbouwen van duurzame relaties. We gaan voor echte partnerships, waarbij beide partijen in de relatie investeren. Zo wordt onze samenwerking steeds vertrouwder en efficiënter.

Doelgericht

We werken doelgericht omdat we overtuigd zijn dat ons advies altijd moet bijdragen aan jouw doelstellingen. We vragen door en gaan op zoek naar de vraag áchter de vraag. Zo gaan we de diepte in en kunnen we snel en kostenefficiënt te werk gaan. We doen niet aan symptoombestrijding, maar pakken de kern aan van het probleem. Zo weet je zeker dat je oplossingen ook op lange termijn werken.

In de praktijk beginnen we vaak met een HR-Check of direct met een project. Bij goede resultaten en een prettige samenwerking blijven we als HR-Businesspartner betrokken bij jouw HR-beleid. Dat kan via periodiek overleg, op oproep, of door structureel werk uit handen te nemen.

“Bij HR draait het altijd om mensen. Daarom vind ik goed persoonlijk contact met de opdrachtgever en organisatie essentieel. Wat voor organisatie ben je? Wie werken er voor jou? Wat vind jij belangrijk? Hoe zit het stakeholdermanagement in elkaar? Bij onze werkwijze breng ik met veel enthousiasme twintig jaar ervaring en kennis als HR-expert in om organisaties verder te brengen.”

 

Natalina Pennacchioni
HR-Directeur Someone

Voor MKB

Someone is gespecialiseerd in het MKB. Of je nu twee of tweehonderdvijftig medewerkers hebt: Wij zijn jouw one-stop shop voor alles op HR-gebied.

Of je nu een grote of kleine HR-afdeling hebt, op zoek bent naar vaste of tijdelijke HR-ondersteuning of je jouw HR-strategie volledig wilt outsourcen.

Als organisatie wil je groeien, sterker worden en innoveren. Het geeft rust als de basiszaken in jouw organisatie op orde zijn. Dat geldt voor ICT & Finance maar juist en vooral ook voor HR. Immers je mensen zijn je belangrijkste kapitaal. Zij maken het verschil tussen jouw organisatie en de concurrent. Wij helpen graag om daar rust in te brengen, de risico’s eruit te halen en de kansen zichtbaar te maken. Dus geen zorgen meer en het hoofd vrij voor die ambitieuze targets en groeiplannen.

 

Menno Renes
Algemeen Directeur Someone

Wat kan Someone voor je doen?

Een paar voorbeelden van wat we voor je kunnen betekenen:

HR-check: Een APK voor jouw HR-strategie

Onze HR-Check geeft zicht op de stand van zaken binnen je organisatie. In twee  gesprekken vormen we aan de hand van een gevalideerde vragenlijst een beeld van de organisatie. Binnen vijf dagen ontvang je een heldere terugkoppeling met inzicht in de gezondheid van jouw HR-beleid en advies over kansen en risico’s, quick wins en verbeterpunten.

Wil je weten hoe jouw HR-beleid ervoor staat? Vraag dan nu een offerte aan voor de HR-Check.

Meer informatie

HR-ondersteuning en advies

Wil je minder zorgen over je HR? Kansen benutten? Of de quick wins van je HR-check verzilveren? Of een specifiek onderdeel van je HR-beleid verbeteren? Heb je juridisch advies nodig, zit je met lastige vragen of zoek je een paar extra handen? Dan zijn wij er om je te ontzorgen, ondersteunen en adviseren. 

Van beleid tot uitvoering: We helpen je. Dat doen we op projectbasis, afgestemd op jouw budget en planning. 

Meer informatie

Hybride werken

De afgelopen periode was een bijzondere tijd. Medewerkers werkten thuis, Zoom was het nieuwe modewoord en gezellige borrels gingen niet door. Dat heeft effect op medewerkers. Voelen zij zich nog verbonden met jouw organisatie? Zijn er nieuwe gewoontes of precedenten ontstaan?

Oftewel is jouw organisatie voorbereid op deze onzekere tijden?

Meer informatie

HR-arbeidsrecht

Als ondernemer of werkgever heb je vaak te maken met arbeidsrechtelijke zaken. Denk aan advies en trainingen na gewijzigde wetgeving (zoals de WAB), het opstellen van algemene voorwaarden of een arbeidsovereenkomst, dossiervorming, contracten, aansprakelijkheid, verlof, (geschillen rondom) ziekte en re-integratie, een ontslagprocedure, of juridisch advies over het sociale zekerheidsrecht, medezeggenschap en andere arbeidsrechtelijke vragen.

Kortom genoeg om goed bij stil te staan. Wil je weten wat voor je kunnen betekenen?

Meer informatie

Stay in touch! Abonneer je nu op onze nieuwsbrief